Skrāpējumu noņemšana – nevainojami uz ceļiem

Automašīnas bieži izmantotās vietas ir īpaši jutīgas pret skrāpējumiem. Interjerā tas ietver durvju ieejas, rokturus un izkraušanas malu. Bieži tiek ietekmēti āra durvju rokturi. Šie neizskatīgie plankumi katru dienu piesaista mūsu acis un ilgtermiņā ir kaitinoši. Labās ziņas: bieži tiek bojāts tikai augšējais slānis. Šīs vieglās skrambas var noņemt ar nelielu piepūli un bez pulēšanas mašīnas. Mūsu kopšanas ieteikumā jūs saņemsiet noderīgus padomus un trikus par skrāpējumu noņemšanu — no atklāšanas līdz aizsardzībai pret blīvējumu. Mēs parādīsim, kā jūs varat apstrādāt skrāpējumus uz krāsas, plastmasas un stikla virsmām ar piemērotiem izstrādājumiem un piederumiem, veicot tikai dažas darbības.

lightbulb

Skrāpējumu noteikšanas rīki

Vizuālā pārbaude: ja skrāpējumam izspīd cita krāsa, nevis automašīnas krāsojuma krāsa, skrāpējums ir sasniedzis grunti. Nagu tests: ja nav redzama cita krāsa, ar nagu var uzmanīgi aptaustīt saskrāpēto vietu. Ja nags manāmi iestrēgst, tas ir dziļš skrāpējums.

Pārbaudiet savu skrāpējumu

  • Daži viegli skrāpējumi: Atsevišķu vieglu skrāpējumu gadījumā tiek bojāta tikai abu krāsas slāņu virspuse, caurspīdīgā kārta. Ir viegli skrāpējumi, piemēram, uz durvju ieejām un rokturiem. Šāda veida skrāpējumus var apstrādāt ar pulēšanas līdzekli. Šajā kopšanas padomā varat atrast visu par vieglu skrāpējumu noņemšanu uz krāsas, plastmasas un stikla virsmām.
  • Daudz vieglu skrāpējumu: Virpuļi, mazgāšanas skrāpējumi vai matu līnijas skrāpējumi parasti rodas automazgātavā un tiek saukti arī par mikroskrāpējumiem. Šīs smalkās skrambas ir pamanāmas tikai noteiktā gaismā. Uzmanīgi ieskatoties, pamanīsit, ka smalkās skrambas ir izkaisītas pa visu krāsu. Uzziniet, kā noņemt krāsas mazgāšanas skrāpējumus mūsu krāsas kopšanas padomā.
  • Daži dziļi skrāpējumi: Jūs varat atpazīt dziļu skrāpējumu, jo jau ir redzama cita krāsa. Šāda veida skrāpējumi jau ir sasnieguši un sabojājuši grunti. Mēs iesakām pārkrāsot skartās transportlīdzekļa daļas.

Skrāpējumu noņemšana maksimāli 4 soļos

Krāsas apdare ārpusē
Skrāpējumus krāsainajās un metāliskajās krāsās var noņemt, izmantojot mūsu skrāpējumu noņemšanas komplektu četros posmos:

Rūpīgi nomazgājiet transportlīdzekli

  1. Rupjos netīrumus notīriet ar ūdeni
  2. Nomazgājiet automašīnu no augšas uz leju ar mikrošķiedras sūkli un noskalojiet ar lielu daudzumu tīra ūdens
  3. Nodrošiniet otru spaini tīra ūdens
  4. Mazgāšanas procesā ik pa brīdim izskalojiet mikrošķiedras sūkli ar tīru ūdeni
  5. Izmantojiet siltu ūdeni un ievērojiet norādīto šampūnu koncentrāciju

Slīpēšana

  1. Atkarībā no skrāpējuma dziļuma var būt nepieciešama slīpēšana. Lai to izdarītu, samitriniet krāsu ar ūdeni, pielīmējiet vienu no komplektā iekļautajiem slīpēšanas spilventiņiem zem pulēšanas spiedoga un uzmanīgi noslīpējiet aplī virs skrāpējuma ar minimālu spiedienu. Neslīpēt līdz gruntskrāsai un nesagāzt!
  2. Pēc tam noslaukiet visus slīpēšanas atlikumus ar komplektā esošo pulēšanas vilnu. Paliek blāva vieta. Lūdzu, ņemiet vērā: slīpēšana ir nepieciešama tikai dziļām skrāpējumiem. Daudzus skrāpējumus un skrāpējumus var salabot bez šīs darbības.

Iepriekšēja pulēšana

  1. Uzklājiet SONAX Car Polish, no tūbiņas uz saskrāpēto vai jau noslīpēto vietu. Vairākas reizes salokiet tīru pulēšanas vilnu un aptiniet ar to pulēšanas zīmogu. Izmantojiet pulēšanas zīmogu un pulēšanas vilnu, lai pulētu noslīpēto vai saskrāpēto vietu ar augstu spiedienu, līdz skrāpējumi vai slīpēšanas pēdas vairs nav redzamas. Atkarībā no skrāpējuma blīvuma vai dziļuma tas var ilgt dažas minūtes. Ja pulēšanas vieta kļūst pārāk sausa, jāuzklāj jauns SONAX Car Polish.
  2. Pēc tam noslaukiet visus pulēšanas atlikumus ar pulēšanas vilnu.

Finish

  1. Uzklājiet SONAX PROFILINE Pulēšanas pasta Perfect Finish no otrās caurules uz iepriekš noslīpēto laukumu. Vairākas reizes salokiet jaunu, tīru pulēšanas vilnas laukumu, kā iepriekš, aptiniet to ap pulēšanas zīmogu un berziet ar vidēju spiedienu, līdz tiek sasniegts vēlamais virsmas spīdums. Visbeidzot, noslaukiet visus pulēšanas atlikumus ar pulēšanas vilnu.

Virsmas stikls

Vieglus skrāpējumus stikla virsmās var apstrādāt ar PROFILINE Glass Polish palīdzību. Šeit ir ļoti svarīgi izmantot pulēšanas mašīnu.

  1. Vienmērīgi izlejiet produktu uz samitrināta filca paliktņa.
  2. Vienmērīgi pulējiet disku ar pārklāšanās kustībām ar apm. 1000 apgr./min. un zemu spiedienu.
  3. Ja paliktnis izžūst: izsmidziniet ūdeni, lai to atdzesētu. Apstrādes laiks vienam vējstiklam līdz 30 minūtēm.
  4. Tīriet logu un tā apkārtni ar mikrošķiedras lupatiņu un logu tīrītāju.

Lūdzu, ņemiet vērā: Nekad nestrādājiet vienā vietā pārāk ilgi vai ar pārāk lielu spiedienu. Diskus ar akmens šķembām parasti nevar pulēt.

Mūsu produkti skrāpējumu noņemšanai